BACK TO BASIC

För dig som vill stärka din kropp med en allsidig träning!

Basic Gym

Fokus på funktionella träningsmetoder som ger tydliga resultat

Hos oss på Basic Gym har vi ett helhetstänk gällande träning. Det handlar om funktionella rörelser där hela kroppen får aktiveras.

Oavsett om du går på BasicFit eller CrossFit ser vi alltid till att tekniken går före allt annat. Tränaren som håller i passet ser till att iakta för att kunna hjälpa till och ge feedback så att alla får så mycket utav sin träning som möjligt.

CrossFit

Basic Gym är Kristianstads första och hittills enda affilierade box och är alla våra CrossFit tränare godkända CrossFit Level 1 Trainers

/ Tränarna

Christina och Jonas öppnade dörrarna för Basic Gym på Ringvägen 14 år 2011. Några år senare flyttade de över till andra sidan vägen där gymmet expanderades till sin dubbla storlek. De båda har flera års erfarenhet inom träning och har stor passion för träning och hälsa.

Till hjälp har de tränarna Henrik Fast, Jimmy Svensson, Jens Jönson, Filippa Rosenberg och Johan Ceimertz.

/ Gymmet

Lokalen är uppdelad i två delar – en gruppträningsdel där både CrossFit- och BasicFit-passen hålls, och en lyftardel där möjligheter till egen träning finns. Det finns inga maskiner som det finns på ett vanligt gym men däremot en mängd skivstänger, kettlebells, hantlar och mer för att kunna genomföra funktionella träningspass.

CrossFit

På Basic Gym börjar vi oftast vår WoD (Workout of the Day) med uppvärmning/mobility för att mjuka upp kroppen och göra oss redo för det som väntar. Därefter följer någon form av styrketräning och som avslutning kör vi en intensiv så kallad ”metcon”.

Viktigt är att påpeka att passen kan ”skalas” så att det passar både mer och mindre vältränade personer. Vikter, antal repetitioner och tider kan alltid sänkas så att alla kan genomföra passet.

BasicFit

Passen som vi valt att kalla Basic Fit är ett samlingsnamn för funktionell träning av olika slag. Det kan handla om cirkelträning eller tabata-intervaller med både kroppsviktsövningar och övningar med diverse redskap såsom tunga rep, kettlebells, medicinbollar, roddmaskiner, etc. Det kan även vara rena kettlebell-pass eller CrossFit-inspirerade pass där så många rundor som möjligt av vissa övningar ska göras under en bestämd tid, så kallade AMRAP-pass.

Ren Träning

För oss är det viktigt att stödja träning utan doping, däför är vi medlemmar i 100% REN TRÄNING – ett projekt mot doping

/ Nyheter

Bokningsbara pass för hösten upplagda!

Nu är passen för hösten bokningsbara i SuperSaas.
I augusti fortsätter vi med ett något reducerat schema, så de pass ni saknar (gäller CrossFit) kommer att läggas till i september.

Vi ses!

Vi startar upp med pass igen!

Vi gör ett försök med att starta upp med pass måndagen den 4 januari!
Det är hälsosamt att röra på sig och vi har anpassat lokalen så att vi håller ett behörigt avstånd till varandra samt att vi köpt in Jotun Desinfector som vi kommer att använda mellan passen!

Passen blir lite kortare, ca 45 minuter, dels för att vi ska hinna desinficera samt att ni som tränat hinner lämna lokalen innan nästa grupp ska in.
Vi vill alltså att ni som ska gå på passen kommer så sent som möjligt och ni som tränat klart lämnar lokalen snarast möjligt.

Det kommer endast att få plats 12 personer/pass och ni kan ha totalt 2 bokningar åt gången. Detta för att alla ska ha en chans att träna i veckan.

Vi hoppas att detta schema blir preliminärt och att vi kan återgå till det ”normala” schemat så snart som möjligt!

Med detta önskar vi er ett GOTT SLUT på 2020 så ses vi till ett bättre och ljusare 2021!!
GOTT NYTT ÅR!

Jonas, Christina & övriga Coacher

Uppdaterad information angående träningspass

Som Ni alla vet har restriktionerna pga Covid-19 tyvärr inte lättat!
Det känns jättetråkigt men för att skydda både coacher och medlemmar kommer vi därför inte att ha några ledarledda pass innan årsskiftet.
Ni som har BasicFit samt Ni som har CrossFit och tidigare valde att pausa era träningskort kommer vi att förlänga ytterligare 11 dagar.

Vi jobbar just nu på att hitta en lösning så att vi den 4 januari kan komma igång pass med ett preliminärt schema där passen blir lite kortare och med färre antal deltagare.
Vi har även investerat i en maskin som vi ska använda mellan passen för att desinficera redskapen som använts!

I mellandagarna lägger vi ut mer information om hur januari kommer att se ut!

Med detta vill vi passa på att önska Er alla en Riktigt God Jul och Gott Nytt År!
Jonas, Christina och övriga Coacher!

Rättelse i ”Viktig information till samtliga medlemmar!”

Vi kom först fram till att Ni som har CrossFit inte kan pausa Era träningskort då Ni möjlighet att träna på egen hand.
Vi har dock reviderat vårt beslut angående detta och kan pausa även dessa träningskort 4 veckor. Vi pausar dock inte autogirot, det kommer att dras som vanligt, men slutdatum på träningskortet flyttas fram.
Det innebär också att ni som väljer denna variant inte kommer att kunna ha tillgång till träningslokalen eller SugarWOD under denna tid.

Skicka ett mail till info@basicgym.se senast lördagen den 21 november om ni önskar pausa tiden 23 november – 20 december.
Vad som händer därefter vet vi inte, utan får ta nya beslut när vi väl är där!

Jonas & Christina

Viktig information till samtliga våra medlemmar!

Viktig information till samtliga medlemmar!

Som alla säkert redan vet om kommer Regeringen från och med den 24 november att förbjuda allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare.

Även om förbudet inte gäller gym, vilar det ett tungt ansvar på oss som bedriver träningsverksamhet att se till att trängsel kan undvikas!
Därför har vi nu beslutat att ställa in samtliga pass fr.o.m 201123 fram till att nya restriktioner kommer!

Ni som har köpt CrossFit kommer att kunna träna på egen hand dessa veckor under förutsättning att Ni också tar Ert ansvar genom att inte vara för många i lokalen samtidigt. Träna då en annan tid!
Märker vi att detta inte fungerar kommer vi att vidta ytterligare åtgärder.

Dörren kommer alltid att vara låst så vill Ni träna på egen hand behöver Ni köpa till en tagg om Ni inte redan har gjort det. Den kostar 150kr som swishas till 123 221 3783.

Eftersom CrossFit har möjlighet att träna fortlöper dessa träningskort som vanligt. Vi pausar inga träningskort! Dagens pass kommer som vanligt att stå på tavlan, hemsidan och SugarWOD.

BasicFit kommer vi att flytta fram 4 veckor till att börja med samt att några av våra tränare kommer att lägga ut ett hemmaträningspass de dagar passen skulle gått av stapeln! Ni kommer att finna dem på Facebook och Instagram.

Det är jättetråkigt att behöva ta till dessa åtgärder men vi måste alla hjälpas åt att hålla smittspridningen nere!
Förhoppningsvis kan vi se fram emot ett bättre år 2021!

Tack för Er förståelse, var rädda om Er och glöm inte att röra på Er även om Ni inte kommer hit!!

Jonas & Christina samt alla övriga Coacher!!

Nya restriktioner från Regeringen

Till alla våra medlemmar!
Efter gårdagens presskonferens där de nya restriktionerna från Regeringen är 8 personer vid sammankomster är det många frågor om hur träningen hos oss kommer att se ut de närmaste veckorna! Vi försöker nu planera för hur vi anpassar verksamheten och utbudet hos oss efter de nya restriktionerna. Vi måste ta vårt ansvar för att minska smittspridningen så att vi snarast möjligt kan komma tillbaks till ett normalt liv och kunna träna och umgås som vanligt igen!! Vi återkommer inom det snaraste med besked om våra åtgärder!
/Jonas & Christina

Information angående BasicFit

Då våra BasicFit pass har blivit väldigt populära kommer vi på grund av rådande pandemi inte att ta in fler medlemmar på ett tag framöver.
Detta för att så många som möjligt av befintliga medlemmar ska ha möjlighet att komma med passen som nu är begränsade i antal personer!

Vi återkommer med information när vi öppnar upp för nya medlemmar igen!
Varmt välkomna tillbaks längre fram!

Uppehåll gällande provträning och nya CrossFit medlemmar

Vi är självklart jätteglada över att så många vill komma och provträna och bli medlemmar hos oss!!
Pga att vår huvudtränare Jonas Carlström kommer att vara frånvarande några veckor måste vi dock göra några veckors uppehåll gällande provtränande och nya medlemmar gällande CrossFit fr.o.m vecka 43.
Vi kommer att återuppta provträning och möjlighet till medlemskap så fort Jonas är tillbaka och lägger då ut information om det på den här sidan!
Så Du som vill prova på eller bli medlem är varmt välkommen tillbaks längre fram!

 

Information angående Basic Kids

Basic Kids!
De senaste åren har C4KS Kraftsportsällskap drivit Basic Kids – en funktionell träning för barn och
ungdom. Dessvärre har vi tagit ett beslut att pausa med Basic Kids tillsvidare.
Tack för svettiga och framförallt roliga tider tillsammans.
Gudny Björk Odinsdottir
tfnr: 0733544147

Semesterstängt

Som vanligt håller vi semesterstängt veckorna 30-31, dvs inga ledarledda pass dessa veckor!
Ni som köpt CrossFit och vill träna på egen hand under denna tid behöver, om ni inte redan gjort det, i god tid innan köpa en tagg för 150kr som ni betalar till antingen bg 701-6223 eller swish 123 221 3783.
Skicka gärna ett mail till info@basicgym.se i samband med betalningen!

Ha en skön sommar!
Jonas & Christina

 

Basic Gym följer myndigheternas riktlinjer gällande Coronaviruset

Basic Gym följer myndigheternas riktlinjer gällande Coronaviruset

Vi på Basic Gym tar självklart smittspridningen av Coronaviruset på fullt allvar och följer fortsatt myndigheternas riktlinjer.
Då vi inte överstiger 50 personer i lokalen fortsätter vi så långt som möjligt att hålla pass enligt schema samt att hålla ordinarie öppettider.

Vi förlitar oss på Ert goda omdöme, dvs att Ni inte besöker vår anläggning om Ni har allt från milda till svåra luftvägssymptom såsom snuva, halsont, hosta, andningssvårigheter (med eller utan feber).


Allmänna riktlinjer

Om Du känner Dig hängig så håll Dig hemma.
För att hålla virussjukdomar borta rekommenderas generellt att:

  1. Tvätta händerna ofta och att inte peta sig i ansiktet. Handsprit kan vara ett alternativ om det inte finns möjlighet till handtvätt.
  2. Hosta och nys i armvecket.
  3. Det finns en internationell samsyn att smittan sprids av personer med symptom på sjukdom. En del har dock bara milda symptom, speciellt i början av sjukdomen, och känner sig inte sjuka. Så, om Du precis har varit i något av de länder som har spridning av viruset så träna gärna hemma eller ute tills Du säkert vet att Du inte är smittad.

 

Förenklad sammanfattning av ovanstående

 

  1. Om Du känner dig frisk – välkommen att träna! Var extra noga med handhygienen!!
  2. Om Du känner minsta symptom på sjukdom eller är osäker – vänligen stanna hemma!

Tack på förhand för att Ni hjälper till att minska smittspridningen av Covid-19!
Jonas, Christina med övriga Coacher

Basic Kids

 
Vid frågor kontakta Gudny Björk Odinsdottir antingen via mail: gudnybjork9@gmail.com,  eller  telefon 0733-54 41 47.

Helt stängt söndagen den 31 mars!

Söndagen den 31 mars har vi helt stängt, dvs inga pass eller träning på egen hand.
Detta pga att seriematch i tyngdlyftning hålls i vår lokal.
Ni är varmt välkomna som publik! 🙂

 

/ Hitta oss

Basic Gym

Arenavägen 4

291 54, Kristianstad

 

info@basicgym.se

Jonas Carlström  070-250 49 93

Vi har öppet alla dagar (med tagg) - 06:00-21:00

Utan tagg öppnas gymmet en halvtimme innan varje pass och stänger en halvtimme efter passet är avslutat.

 

/ BasicFit

 

Charlotte ”Challe” Karlsson har varit aktiv på något sätt hela livet, framförallt i truppgymnastik, och jobbar dagligen nära idrotten som idrottskonsulent. I tonåren började hon som aerobicledare och har sedan dess varit ledare inom det mesta utom spinning och yoga. 2017 började Challe träna CrossFit och fastnade direkt! Framförallt för gemenskapen, helheten träningen ger och att det hela tiden finns nya saker att lära sig och utveckla.

Det roligaste med att vara tränare är att se individer uppleva rörelseglädje, utmana sig själva och utvecklas!

Charlotte ”Challe” Karlsson har varit aktiv på något sätt hela livet, framförallt i truppgymnastik, och jobbar dagligen nära idrotten som idrottskonsulent. I tonåren började hon som aerobicledare och har sedan dess varit ledare inom det mesta utom spinning och yoga. 2017 började Challe träna CrossFit och fastnade direkt! Framförallt för gemenskapen, helheten träningen ger och att det hela tiden finns nya saker att lära sig och utveckla.

Det roligaste med att vara tränare är att se individer uppleva rörelseglädje, utmana sig själva och utvecklas!

/ BasicFit

 

© 2011 — 2019 Basic Gym