OM OSS

/ Basic Gym

Basic Gym började i en sliten lagerlokal som efter hand förvandlades till ett hem där mycket svett och många skratt producerats. Nu är den kära gamla lokalen riven och finns inte mer. Men rakt över gatan har en ny fantastisk lokal rests där vi hoppas att samma anda kommer att frodas och kamratskapen kommer att fortsätta stärkas.

träningslokal

CrossFit & BasicFit

Passen hålls på en stor öppen yta där alla får plats att köra samtidigt. Där finns också två stora rigg-anordningar för att köra kroppsviktsövningar såsom pull-ups, ring-row, toes-to-bar, rope-climb och muscle-ups. Här finns även en mobilitydel för uppvärmning.

träningslokal

Open gym

Open Gym har åtta stycken plattformar och i mitten finns en rigg som även här gör det möjligt att göra diverse kroppsviktsövningar.

Vissa plattformar kan vara uthyrda till lag och föreningar, så se därför till att titta på schema-tavlan innan du använder en plattform. Schema-tavlan hänger på ena väggen i lokalen.

/ Våra tränare

 

Tränare Jonas

/ Ägare, CrossFit, BasicFit & Tyngdlyftning

 

Jonas har över 35 års erfarenhet av egen träning inom bl.a. karate, boxning och styrketräning. Hans karriär som tränare började redan 1998 och sedan 2008 har han varit fystränare för IFK Kristianstad.

Olympisk lyftning, CrossFit och kettlebells ligger honom varmt om hjärtat och han ser till att ta varje chans han får när det gäller utbildningar.

Jonas är grundare och ägare av Basic Gym tillsammans med Christina Lindell. Han leder främst CrossFit-passen men håller även i en del BasicFit-pass.

2019

Certified CrossFit Level 3 Trainer

2016

CrossFit Level 2 Trainer
CrossFit Scaling Course
ELEIKO Powerlifting Level 1

2015

CrossFit Rowing
CrossFit Gymnastic
ELEIKO PowerLifting Level 1

2014

CrossFit Mobility
CrossFit Weightlifting

2013

CrossFit Level 1 Trainer
CrossFit Endurance
Svenska Tyngdlyftningsförbundets Instruktörskurs Steg 1 Tyngdlyftning

2012

ELEIKO Strenght Coach Level 1
ELEIKO Strenght Coach Level 2

2010

IKFF Kettlebell Teacher Level 1

2008

ELEIKO Lic. Kettlebell intruktör Steg 1
ELEIKO Lic. Master Explosiv Styrkecoach

2007

ELEIKO Lic. Funktionell Tränare
RF&SISU Cert. Idrottens Fystränare

2006

ELEIKO Explosiv Styrkecoach Nivå 1
ELEIKO Explosiv Styrkecoach Nivå 2

2005

ELEIKO Lic. Fystränare

Tränare Christina

/ Ägare, CrossFit & BasicFit

 

Tillsammans med Jonas Carlström grundade hon Basic Gym redan 2011. Christina har över 30 års erfarenhet av träning såsom gruppträning, löpning och styrketräning.

2007 fick hon ett passionerat intresse för kettlebells och har sedan dess deltagit i ett flertal licensierade utbildningar och fått chansen att träna för några av de bästa kettlebell-instruktörerna i världen.

Passionen och kunskapen om kettlebells gör att Christina mestadels håller i BasicFit-pass med inriktning på kettlebells, dvs i hennes pass är kettlebell alltid huvudredskapet! Hon är även utbildad CrossFit Level 1 Trainer och hoppar in som ledare vid behov.

2015

CrossFit Gymnastic

2014

CrossFit Mobility
CrossFit Weightlifting

2013

CrossFit Level 1 Trainer
Svenska Tyngdlyftningsförbundet Instruktörskurs Steg 1 Tyngdlyftning

2010

IKFF Kettlebell Teacher Level 1
IKFF Kettlebell Teacher Level 2

2008

ELEIKO Lic. Kettlebell intruktör Steg 1

Tränare Jimmy

/ CrossFit

 

Jimmy har alltid varit aktiv i någon form av träning. När han var yngre sysslade han med både hockey och fotboll. När han blev äldre började han med thaiboxning – vilket han också tävlade i. I och med thaiboxningen växte intresset för funktionell träning och när Jimmy kom i kontakt med CrossFit växte intresset starkt.

Efter några års erfarenhet inom CrossFit brinner han för att lära andra och har därför nöjet att hålla i CrossFit pass.

2017

ELEIKO Strenght Coach Level 2

2016

CrossFit Level 2 Trainer
CrossFit Scaling Course
ELEIKO Strenght Coach Level 1

2015

CrossFit Rowing
CrossFit Gymnastic
ELEIKO PowerLifting Level 1

2014

CrossFit Level 1 Trainer

Tränare jens

/ CrossFit & BasicFit

 

I sin uppväxt spelade Jens fotboll. När han blev äldre började intresset för styrketräning. På gymmet han tränade blev han också tillfrågad att bli instruktör, vilket han gärna gjorde. Efter ett par år inom vanlig gymträning hittade han tillslut CrossFit. Passionen för CrossFit var stor och han föll direkt för utmaningen och gemenskapen.

Det roligaste med att vara tränare är att se hur medlemmarna utvecklas och deras vilja att kämpa för att bli bättre tycker Jens.

2017

ELEIKO Strenght Coach Level 2

2016

ELEIKO Strenght Coach Level 1

2015

CrossFit Level 1 Trainer

ELEIKO PowerLifting Level 1

Tränare Johan

/ BasicFit

 

Johan har alltid haft ett genuint intresse för idrott och träning då han från tidigt ålder tränat både fotboll och brottning. Att coacha andra inom träning började under hans tid inom Försvarsmakten där Johan var fysombud för sin pluton vid sidan av sin huvudtjänstgöring.

Efter tiden i Försvarsmakten fortsatte Johan inom träningsbranschen och coachade allt från enskilda vardagsmotionärer till idrottslag. Samtidigt letade Johan efter nya utmaningar och fastnade för hinderbanelöpning och Thaiboxning innan han introducerades för sin nya passion 2016, CrossFit.

Nu håller Johan i BasicFit pass.

2013-2014

STAC Elittränarutbildning

Tränare Henke

/ CrossFit

 

Henriks bakgrund inom idrott startade i tidig ålder och har bestått av fotboll, innebandy, boxning och MMA. MMA:n ledde Henrik till att hitta CrossFit. Den första metconen Fight Gone Bad gjordes inför en tävling i MMA-tränarens garagegym och lämnade en blandad känsla av ”aldrig mer” och ”jag vill ha mer”.

”Jag hittade tillslut Basic Gym och under Jonas och Christinas vingar så har jag hittat ett andra hem”

Henrik brann så pass för CrossFit att han bestämde sig för att bli tränare.

”Att få se den utveckling våra medlemmar gör och att få vara delaktig på ett litet hörn av detta är helt fantastiskt roligt. Jonas och Christina har skapat ett helt fantastiskt community och det är ett privilegie att få vara delaktig i detta”

2017

ELEIKO Strenght Coach Level 2

2016

ELEIKO Strenght Coach Level 1

2015

CrossFit Level 1 Trainer
ELEIKO PowerLifting Level 1

Tränare Filippa

/ CrossFit

 

Filippa har alltid varit aktiv och haft ett stort intresse inom idrott. Efter några år på hästryggen visste hon dock inte vilken sport/ aktivitet hon skulle grotta ner sig i men kom av en slump i kontakt med CrossFit. 2010 började hon på CrossFit Malmö och blev fast! Förutom CrossFit och hästhoppning har hon även sysslat med truppgymnastik.

Det roligaste med att vara tränare tycker Filippa är att se utvecklingen och kämparglöden hos alla deltagare under ett pass! Deltagarnas engagemang och driv inspirerar!

2017

CrossFit LEVEL 1 Trainer

/ BasicFit

 

Erik har utfört olika idrotter så som fotboll, hockey, pingis och innebandy ända sedan tidig ålder. Under sin tid i värnplikten fastnade han för gymträning och högintensiv träning. Några år senare började Erik som gyminstruktör, tränare i högintensiv träning samt i rodd. Under denna tiden blev Erik intresserad av CrossFit och rekommenderades att testa Basic Gym – och nu även tränare som håller i Basic passen här på Basic Gym.

Erik tycker det är en spännande och rolig resa att få vara tränare då han får chansen att utveckla både sig själv och andra.

Utbilningarna som Erik främst genomfört är genom andra gymkoncerner.

/ BasicFit

 

Idrott har alltid varit en stor del av Bettys liv. Från fotbollen gick hon till boxningen där hon spenderade många år. Samtidigt fick hon uppdrag som fystränare i ett fotbollslag vilket blev början på ett växande intresse i att coacha andra. Idag är hon utbildad folkhälsopedagog och jobbar med idrott varje dag. Hon blev tipsad att testa Basic gym för att utmanas i träningen och blev fast direkt. ”Det bästa med tränarollen är att se personer utvecklas och nå sina mål. Att få se deras kämparglöd gör en extremt inspirerad.”

/ BasicFit

 

Charlotte ”Challe” Karlsson har varit aktiv på något sätt hela livet, framförallt i truppgymnastik, och jobbar dagligen nära idrotten som idrottskonsulent. I tonåren började hon som aerobicledare och har sedan dess varit ledare inom det mesta utom spinning och yoga. 2017 började Challe träna CrossFit och fastnade direkt! Framförallt för gemenskapen, helheten träningen ger och att det hela tiden finns nya saker att lära sig och utveckla.

Det roligaste med att vara tränare är att se individer uppleva rörelseglädje, utmana sig själva och utvecklas!

/ Hitta oss

Basic Gym

Arenavägen 4

291 54, Kristianstad

 

info@basicgym.se

Jonas Carlström  070-250 49 93

Vi har öppet alla dagar (med tagg) - 06:00-21:00

Utan tagg öppnas gymmet en halvtimme innan varje pass och stänger en halvtimme efter passet är avslutat.